Početna / Web design / Do kraja 2016. polovina svetskog stanovništva koristiće internet
Do kraja 2016. polovina svetskog stanovništva koristiće internet
Do kraja 2016. polovina svetskog stanovništva koristiće internet

Do kraja 2016. polovina svetskog stanovništva koristiće internet

Do kraja 2016. gotovo polovina svetskog stanovništva koristiće internet, jer mobilne mreže rastu, a cene padaju. Većina će biti koncentrisana u razvijenom svetu, objavila je UN-ova agencija.

Internet koristi oko 80 % stanovništva u razvijenim zemljama. Online je samo 40 % populacije zemalja u razvoju i 15 % u slabo razvijenim državama, stoji u izvještaju UN-ove međunarodne telekomunikacijske unije (ITU).

U nekoliko siromašnih i nestabilnih afričkih zemalja tek svaka deseta osoba je na internetu. Oni koji se ne služe globalnom mrežom su žene, stariji, slabo obrazovani, siromašni i oni koji žive u ruralnim područjima, kažu u agenciji specijalizovanoj za informacionu i komunikacionu tehnologiju.

Globalno gledajući, internetom se služi 47 % svetske populacije, manje od UN-ovog zacrtanog plana od 60 % do 2020. Bez interneta je oko 3,9 milijarde ljudi, više od polovine stanovnika sveta. ITU očekuje da će pristup mreži do kraja ove godine imati 3.5 milijardi ljudi.

Godine 2016. ljudi više ne idu na internet, oni jesu na internetu. Širenje 3G i 4G mreže širom sveta dovelo je na internet sve više i više ljudi, ističe se u izvještaju.

Telekomi i internet kompanije se šire kako sve dostupniji pametni telefoni olakšavaju ljudima surfovanje internetom, ali slabije razvijene zemlje zaostaju za ostatkom sveta.

Dostupnost interneta u tim zemljama na nivou je razvijenih država 1998., što znači da slabije razvijene 20 godina zaostaju za razvijenima, upozorava ITU.

Za to su krive cene usluga i skupo korišćenje mobilnih telefona, kao i nerazvijena infrastruktura u ruralnim i zabačenim područjima.

Pročitajte

Facebook kupio FacioMetrics

Facebook kupio FacioMetrics

Facebook je objavio da je kupio inovativnu kompaniju FacioMetrics, čiju bi tehnologiju analize ljudskog lica ...

Xiaomi laserski mis

Xiaomi predstavio i laserski miš – Mi Mouse

  Xiaomi već neko vreme u svojoj ponudi nema samo mobilne telefone pod vlastitim brendom. ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *